Därför ska familjen semestra i Norrköping

Norrköping är en underbar stad att besöka oavsett årstid. Staden är barnvänlig och det finns massor av skoj för hela familjen, speciellt under halloween. Familjen kan bo mitt i staden och därifrån upptäcka allt det Norrköping har att erbjuda.

När sommaren är slut och den långa hösten har börjat kan det vara roligt för alla i familjen att ha något att se framemot. Det är perfekt att boka in en liten familjeweekend kring halloween för att göra högtiden lite extra speciell. Ett tips är att ta in på Grand hotell i Norrköping för att ha nära till flera av stadens fantastiska platser. Det anrika hotellet från 1906 är centralt beläget vid Motala ström. Det finns bekväma och rymliga rum för en familj att boka. Om du planerar en familjesemester till Norrköping är ett tips att boka hotell redan nu, det är ett populärt ställe att åka till under hösten och höstlovet.

Besök Norrköpings konst- och kulturliv

I närheten av Motala ström finns även Norrköpings stadsmuseum som 2021 tilldelades det prestigefyllda priset Årets museum 2021, det är helt klart värt ett besök. På museet har du möjlighet att lära dig mer om stadens historia. Konst och kultur är en stor del av Norrköping och det finns ett stort utbud av historia, arkitektur och konst. Besöksnäringen har utvecklats mycket det senaste åren och utbudet av aktiviteter har växt. Familjen kan uppleva allt från fantastiska domföreställningar till samtida konstutställningar. Det finns även flertalet inomhusaktiviteter som passar perfekt för barn och unga som exempelvis Escape House, Busfabriken och Yoump Norrköping.

Norrköping är en stad som du enkelt kan ta dig runt till fots. Norrköping är väl känt för sina fina promenadstråk som finns på alla sidor om stadskärnan. Om barnen är trötta och inte orkar gå hela tiden erbjuder Östgötatrafiken spårvagnar och bussar.

Sevärdheter i Norrköping för barnfamiljen:

  • Kolmården
  • Brandkårsmuseet
  • Visualiseringscenter
  • Arbetets museum
  • Norrköping konstmuseum
  • Motala Ström
  • Kaktusplanteringen
  • Knäppingsborg

Halloweenaktiviteter för hela familjen

Förr om åren har Norrköping haft flera olika aktiviteter och evenemang kring halloween och höstlovet. Förra året pyntade kommunen hela staden med bland annat en fågelskrämma i parken, pumpor utan för stadshuset och en ryslig selfie-station på Gamla torget. På Ingelsta Shopping som är ett shoppingcentrum lite utanför stadskärnan finns till halloween bland annat ansiktsmålning för barnen. Norrköpings kommun har en evenemangskalender på sin webbsida, kolla där för att se alla aktiviteter som finns att göra kring halloween.

Godisjakt och rysliga aktiviteter på Kolmården

Kolmårdens djurpark som ligger utanför Norrköping förvandlas under halloween till en läskig men spännande plats. Familjen kan se djur från hela världen och barnen har möjlighet att träffa spännande karaktärer i den magiska sagovärlden. En nyhet för i år är en upptäcktsfärd längs med godisstigen. Det finns även skojiga attraktioner, två skräckhus för de större barnen, teater och en stor makeradtävling att delta i. Om barnen vill vara med i tävlingen är det en bra idé att innan resan bestämma vilken kostym alla ska ha. Beställ allt som behövs i god tid.