Tips för en lyckad baby shower

Baby shower är från början en amerikansk tradition som går ut på att anordna ett kalas innan dess att barnet har fötts. Roliga lekar som är kopplade till barnets ankomst kan bli ett roligt inslag: tävling i hur lång barnet kommer vara, vilket kön det kommer ha eller något annat skoj. Det är också en fest där man passar på att ge föräldern lite förberedande presenter. Du kanske har hört talas om blöjtårtan…?

För det första är kanske det roligaste med att arrangera en babyshower de underbara dekorationerna man får leka med! Titta bara vilka fina de har här: https://www.calligraphen.se/sv/artiklar/baby-shower-2/dekorationer/index.html. Det kan bli svårt att bestämma sig när man scrollar bland anna pompoms, girlanger och ballonger. Självklart behöver man inte gå all in som Khloé Kardashians babyshower, även om det finns en del inspirationsmoment!

Presenter till mamman och barnet

Steg nummer två är självklart att hitta bra presenter till den blivande mamman (eller föräldrarna). Självklart även till barnet. Det mest uppskattade brukar förstås vara att få något som man går ihop med. En barnvagn eller något liknande, som kanske kostar lite mer än väntat, men som är lätt att gå ihop några stycken och inte behöva lägga många hundralappar på. Ett babynest kan också vara en idé på en lite dyrt present man kan gå ihop med.

Passa också på att läsa barnboksrecensioner, där kan du få några skojiga tips på vad för spännande böcker det finns att köpa till den ankommande bebisen! För visst är litteraturen till både för barnet och den vuxna som läser. Speciellt eftersom den kommer läsas många, många gånger. Du behöver inte anpassa boken efter barnets ålder – en bok för lite äldre barn kan komma väl till pass en annan gång, och dessutom älskar även bebisar att få höra en spännande historia – även om de kanske inte förstår så mycket!

Kommunen erbjuder babyshower

Några som verkligen förstått vikten av att ha en del prylar förberedda inför ankomsten av bebisen är amerikanarna. I Albuquerque ses givetvis den amerikanska traditionen som en självklarhet, så pass att kommunen själv går ut med att bjuda in till babyshower. Där kan föräldrarna få gratis blöjor och andra startkit som kan vara bra att ha som nybliven förälder – det är dessutom ett bra ställe att träffa andra föräldrar på.

I Sverige har vi en liknande tradition från landstingen. När du hamnar på BB så får du med dig en liten skötväska med de nödvändiga sakerna de första dagarna i bebisens liv. För i Sverige känner man också till den lite suddiga första tiden som förälder, där det känns som en omöjlig uppgift att gå utanför dörren för att handla blöjor mitt i allt! Därför passar ju den där omtalade blöjtårtan mycket bra. Se bara till att köpa blöjor som passar en nyfödd!

Framförallt ska det vara en kul träff när ni samlas och hinna prata ut om saker och ting, för kanske kommer det bli lite brist på oavbrutet umgänge den första tiden i förälderns liv.