Då gör vi flest barn

När solens varma strålar tittar fram kan man nu konstatera att vi även gör flest barn. Detta då den vanligaste födelsedagen i Sverige är den 22 mars. Dock är det något som håller på att förändras.

Det är i en artikel på svd.se som vi kan läsa att den vanligaste dagen att fylla år på är den 22 mars. Hela 25 254 personer går det att gratulera då. Då kan man snabbt räkna ut att när vi väljer att skapa ett barn, om allt går vägen, så sker det kring midsommar när vi lägger sju sorters blommor under huvudet och ska drömma om vår framtid med vår kärlek. Otroligt passande kan man tycka om man är romantiskt lagd.

Förskjutning på barnafödandet

Vad man nu kan se är att det har blivit en förskjutning när det kommer till barnafödande. Allt fler barn ser man nu födas i juli. Detta kan man härleda till att åldern stiger på de personer som blir föräldrar och med det bestämmer mer aktivt när de vill ha ett barn. Man kan även tänka sig att det handlar om att man har större valfrihet nu när det kommer till ens semester och med det inte känner samma närhetspirr när solens strålar kommer och att man får tid för varandra – nu kan man åka iväg på små kärleksresor över en weekend utan att jobbet blir lidande.

Dopet går mot namngivningar

5850181-baby-boy-starting-to-cryVad man även kan se är att det blir färre som håller dop och att man allt mer väljer att ordna en namngivningsceremoni för att fira sin nyfödde. Vi har tidigare skrivit en text om just dop där du kan finna bra förslag på presenter som man kan ge bort. För, oavsett om det blir ett dop, att bara hylla barnets namn och person eller en kopp kaffe tillsammans med nära och kära så är en present alltid en uppskattad gest.