Årets julklapp?

Varje år vid den här tiden börjar spekulationen om vad som kommer att bli årets julklapp. Många är det Gamla fotonsom har idéer och gissningar, men det är sällan en lyckas gissa helt rätt innan julen är över. Förra året var det aktivitetsarmbandet som blev utsett till årets julklapp men enligt oddset kommer vi i år inte att ge bort en pryl, utan en donation. Det skriver Sportbladet i en artikel och man menar på att detta beror på att samhället i stort den senaste tiden har påverkats starkt av oron i världen, och man tror att detta kommer att påverka även julklapparna. Om så blir fallet är det självklart mycket fint, men det kan även kännas tomt på julklappen när det inte finns någonting att hålla i när klapparna har öppnats. Ett tips för att kombinera detta med att även ge någonting är att ge en personlig gåva: ett fotografi.

Det är ju vanligt att vid jul skicka ut julkort till familj, släktingar och vänner. Men det är även någonting du kan använda som den faktiska julklappen. Numera finns det ju även så mycket möjligheter med fotografier. Du kan fota med din telefon och framkalla bilden eller använde dig av en riktig kamera (vilket såklart rekommenderas eftersom det ger bättre kvalitet) och ta hjälp av till exempel www.qpix.se för att framkalla bilderna. Du kan även välja att förstora bilden, göra canvastavlor eller skapa en fotokalender eller en fotobok. Det är personligt och någonting som uppskattas av de flesta, dessutom är det prisvärt och ger stora möjligheter att lägga pengar på en donation till någon som behöver det.

Ett litet tips

För dig som känner att julen innebär mycket stress och som inte vill bege dig ut i julhandeln rekommenderar vi att du väljer e-handel när det kommer till klapparna. På så vis slipper du springa i folkmassan och du kan enkelt klicka hem det du önskar. Enligt Sveriges Radio spås dessutom att julhandeln kommer att slå rekord i år, så de lär vara många som i kämpar i affärerna, att vara hemma vid datorn kommer att spara dig många svettdroppar.