Tips för billiga barnkalas

Det finns många knep att ta till för att anordna billiga barnkalas. Låt ditt barn hjälpa till, sätt en tydlig budget och hitta en prisvärd sajt på internet att beställa från. Skapa och laga så mycket som möjligt själva.

Att anordna ett barnkalas kan lätt bli dyrt. Det finns många föräldrar som drar sig för att anordna barnkalas, då det kan upplevas som en tävlan och det är lätt att jämföra sig med andras barnkalas. Här ska du få tips på hur du kan anordna ett både stort och roligt barnkalas – utan att det kostar dig skjortan.

Sätt en budget

Det kan vara klokt att förklara för barnet att det kostar pengar med barnkalas och att besluta om en budget. Sedan sätter ni er ner och samtalar om vad olika saker som dekoration, mat och fika kostar. Detta ger också ditt barn en möjlighet att lära sig ekonomi – alltså win-win. Ni kan gå in på en sajt med stort utbud och bra priser och titta vad som finns. Skriv ner, räkna och planera.

”Tänk igenom vad som ni ska köpa färdigt och vad som ni kan skapa själva”

Skapa själva

Tänk igenom vad som ni ska köpa färdigt och vad som ni kan skapa själva. Om ditt barn vill ha ett särskilt tema kan ni köpa vissa saker som servetter och ballonger med temat, men sedan skapa annan dekor på egen hand. Ofta är det möjligt att köpa färdig dekor som ni sedan själva kan arbeta vidare på.

Hemmalagat smakar bäst

Hemmalagat är inte bara godast för munnen, utan också för plånboken. Det finns många maträtter som passar utmärkt på barnkalas, som hamburgare, varma smörgåsar, pizza och taco. Det är klokt att laga rätter där barnen själva komponerar ihop sin måltid på tallriken, då behöver du bara se till att alla, oavsett allergi, kan plocka ihop en måltid. Det kan vara svårare att laga en lasagne som är både mjölkprotein- och glutenfri – särskilt som specialkost är dyrare. Detsamma gäller efterrätt och tårta: ha ett utbud av olika fikabröd på bordet så att alla barn kan äta av några av godsakerna. Lägg också fram frukt.