Det minnesvärda barnkalaset

liten flicka bland ballonger

Ett barnkalas blir allt ett minne för livet för de små liven som deltar. Ett minne som förhoppningsvis kommer etsa sig fast under lång tid framöver såvida barnen inte är för små ännu. Men hur skapar du ett minnesvärt kalas som blir ihågkommet länge?

Det är mycket som ligger i dina händer som anordnare av ett barnkalas. Med smarta tricks och inlevelseförmåga i födelsedagsbarnets värld, kommer du att göra succé. Det enda du behöver är roliga lekar, god mat och dekorationer hos https://kalasdekorationer.se/ för att fixa till en dunderfest.

liten flicka bland ballongerGenomsyras av lekfullhet

Det är ju ändå ett barnkalas så att barnslighet och lek löper som en röd tråd är ju inget konstigt. Tänk på att arrangera kalaset efter barnens ålder. Ett litet barn upp till 4 år ska helst inte ha för många lekkamrater där – samma antal som barnets egen ålder räcker. Från 6 år kan du ta ut svängarna lite mer och anordna lite läskigare och rörligare lekar med fantasi, skattjakt och trolleri.

Tema och dekorationer

Vad gäller dekorationer och tema på kalaset är det du och barnen som bestämmer. Ett temalagt kalas kan vara stenkul eftersom barnen dessutom kan klä ut sig – kanske till superhjältar, dinosaurier eller sagofigurer. På Kalasdekorationer kan du till och med hitta maskeraddräkter och tillbehör till mängder av teman. Du kan även sy ihop något till barnen själv om du har tid och lust. Dekorera lokalen och bordet med tillbehör och pynt som går i det utvalda temats tecken, såsom konfetti med figurer, väggar med målningar som en dekor och mat som är gjort och baserat på temat i fråga.

Låt barnen delta ordentligt i festligheterna

Det är kul att låta barnen själva delta så mycket som möjligt i festligheterna och inte bara dyka upp för att äta tårta. Låt en del av dekorationerna göras av barnen genom att köpa in färg, glitterpennor och mat att laga, kanske en glassbomb att dekorera med chokladsås eller en måla på papperstallrikarna.