Prins Nicolas dop tv-sänds inte

Ett kungligt dop är en stor händelse för hela svenska folket och varje gång ett barn fötts i kungafamiljen har vi blivit inbjudna till ett teve-sänt dop. Nu verkar det dock som att prins Nicolas dop inte kommer att visas i teve.

8908142-prinsessan-leonores-dop

Dopet är en viktig ceremoni för många nyblivna föräldrar och vill man veta mer om varför barn döps kan man läsa det här inlägget som vi tidigare publicerat. Sedan många hundra år tillbaka har barn döpts och det brukar bli en stor händelse följt av någon form av fest. En extra stor händelse blir dopet när barnet som döps är kungligt och de senaste åren har vi fått se både kronprinsessan Victorias dotter Estelle och prinsessan Madeleines dotter Leonore bli döpta i direktsänd teve. När det nu snart är dags för prinsessan Madeleines andra barn, prins Nicolas, att döpas nobbar dock SVT eventet och väljer att inte sända det i teve.

Kommer inte sända dopet

I Expressen avslöjas det att kanalen nyligen har gett hovet och kungafamiljen beskedet om att man inte kommer att sända det kungliga dopet den 11 oktober. I och med att SVT gett kalla handen, blir prinsens dop den första kungliga högtiden som inte sänds sedan kungen och drottningen gifte sig för 39 år sedan. Varför SVT vägrar att göra dopsändningen är för att evenemanget blir alldeles för kostsamt och det är även så att kvoten av kungliga sändningar redan har fyllts under året, i och med prins Carl-Philips och Sofias bröllop i juni. SVT och kungahuset ska ha diskuterat detta fram och tillbaka den senaste tiden men man har alltså bestämt att dopet inte ska tv-sändas i SVT.

TV4 nobbades

Enligt uppgifter ska både prinsessan Madeleine, hennes man Chris och resten av kungafamiljen vara väldigt besvikna och överraskade av beskedet. Detta eftersom man alltid tidigare har bjudit in svenska folket till att delta i olika högtider så som dop och bröllop. Huruvida någon annan kanal kommer att visa dopet framgår inte av artikeln. Klart är i alla fall att TV4 tidigare har fått nobben när de har velat göra bröllopen på grund av att man inte velat ha något reklamavbrott mitt i sändningen.