Bärsele för frihet!

Väntas tillökning till familjen? När man går i väntans tider är förväntningarna många och upplevelserna likaså, och det är inte alls dumt att i god tid börja kolla efter och införskaffa de saker som behövs när barnet anländer.

För att göra livet som nybliven förälder lite enklare finns det en del saker man borde se till att införskaffa sig. En bärsele är en av de sakerna, och vi kan läsa om lite riktlinjer i den här artikeln från Arbetarbladet:

Självklart är också komfort för både förälder och barn av stor vikt. En bärsele som effektivt fördelar tyngden mellan axlar och höft gör det möjligt att bära barnet under längre tid. Små barn bör dock inte sitta i samma ställning alltför länge.

Bärselens passform bör främja utvecklingen av barnets rygg och höfter och erbjuda bra stöd för huvud och nacke. En ergonomisk position är grodställningen, då barnets knän är placerade högre än rumpan. I takt med att barnet växer är det en fördel om sitsens bredd kan justeras för ett bekvämt stöd.

En bärsele är bara en av de praktiska saker som gör det lättare att vara förälder. Babybjörn har produkter av hög kvalitet, bland annat bärselar. En bärsele har en del andra fördelar. Till exempel så upplever många nyblivna föräldrar som tidigare har haft ett väldigt aktivt liv att de inte hinner eller kan träna efter att den lilla anlänt till världen, men med en bärsele kan föräldern utföra en stor del av sina träningsrutiner ändå, och babyn blir en extra vikt som läggs på under träningen! Mycket praktiskt.