Fotografera dina barn

Att skaffa barn innebär så himla mycket och det är många som väljer att fokusera mycket på att barnet ska ha allt som de behöver och att allt ska gå smärtfritt. Ibland glömmer man helt enkelt att ta riktiga foton på sitt barn och nöjer sig med närgångna profilbilder på sin kamera och sedan lägga ut på social medier. Det är då man tror att man har samlat på sig bra bilder som man sedan kan hänga upp på väggen. Men när man väl går igenom sin telefon så är bilderna oftast inte speciellt bra, det är ”hemmabilder” som inte fångar barnets själ och lycka som om man tagit på en professionell studio eller med en bra kamera.

ett barn på en ängDet finns många intressanta erbjudande från Japan Photo som kan göra vem som helst till en professionell fotograf. Det är allt från bra framkallning av foton till canvastavlor, det är viktigt att man inte bara tänka på att ta själva fotot utan också fokuserar på själva framkallningen också. Vad är det för idé att ta vackra bilder på sina barn om man inte kan sätta upp dem på väggen och se på dem varje dag.

Bilderna som platsar på väggen

Det är långt ifrån alla bilder som passar att hängas upp på väggen och flera väljer att strunta i det helt för att det bara har tagit lågkvalitetsfoton som hamnat på Facebook och Instagram. Det är närbilder på våra barns ansikten, men de är oftast mörka och lite ur fokus. Det som är viktigt för att bilden ska bli bra är just ljuset. Utan rätt ljus så är det svårt att fånga upp bildens sanna natur, exempelvis gräsets gröna som bryter av mot barnets röda och friska kinder. Det kan löna sig att anlita en professionell fotograf som tar bilderna åt er istället för att trilskas med det själv.