Minns med bilder

Att få barn är ett mirakel. Hela ens värld hamnar upp och ner och inget kommer någonsin bli som det var förut. På gott och ont, såklart, men det positiva väger helt klart över det negativa. Att vara sömnlös då och då är inget emot att få skapa en människas liv, lära hen gå, prata och stå upp för sig själv. Helt klart det största man kan vara med om, utan konkurrens! 

Men åren går så himla fort. Det kan kännas som igår de föddes men helt plötsligt blir de fem, sex och sju år och börjar skolan och skapar sig egna åsikter och en riktig identitet ute i världen. Bebisåren som kändes tuffa när de var blir plötsligt något man saknar. Tyvärr kan man inte få dem åter (så länge man inte är sugen på ännu en knodd!) men man kan som tur är alltid titta tillbaka. Ju mer foton man tagit desto mer härligt att titta tillbaka till. Dessutom kan man använda de till annat än bara titta på, och man kan beställa en hel del kul saker från Printlife.se. Här är några exempel på vad man kan göra:

  • Gör en kalender med bilder från det förra året som passar in på de olika månaderna de är placerade i. Så december får kanske en bild på när barnen är ute och leker i snön, eller är iväg och åker skidor med mamma. Mars får de första vårdagarna och lek utomhus.
  • Skicka julkort till vänner, bekanta och familj med den allra härligaste bilden från det gångna året! Ja, det kan vara väldigt svårt att välja en av många men låt hela familjen rösta och välj den som ni kommer fram till allihop. Väldigt personligt och roligt och brukar alltid vara uppskattat.
  • Varför inte fixa en kopp med en bild på dina ögonstenar att ha på jobbet? Det kan vara väldigt jobbigt att vara ifrån sina barn på dagarna, särskilt om man precis varit föräldraledig och är van vid att ha dem med sig dygnet runt. Att ha en bild på dem på kaffekoppen gör ju inte att de är där, men det känns i alla fall lite bättre. Dessutom kan man ju visa hela kontoret hur fina de är!
  • Något som är populärt är att ha olika sorters skal på sin smartphone. Varför då inte ha en bild på dina barn, eller kanske din partner? Det är skönt att alltid ha dem i fickan eller väskan och dessutom är det ingen som råkar ta din telefon eftersom de tror att det är deras!
  • Det som kanske är vanligast är att man gör en fotobok av väl utvalda bilder. Kanske från en semester som ni kan kolla i och skratta åt minnen, eller en fotobok för varje år i ditt barns uppväxt fylld med speciella tillfällen.

Det är riktigt kul att omges av bilder fulla av minnen. Och även om barn och städbarn är bättre på att lagra minnen än man tidigare trott är det såklart roligt att se tillbaka på sin barndom när man bli större.