Ett kalas att minnas!

”Det är en allmänt vedertagen sanning att en ogift man försedd med en hygglig förmögenhet måste vara i behov av en hustru.” Så börjar en av världens mest kända böcker, Stolthet och fördom. Och visst kan det vara så, men skulle man skriva en lite annorlunda och något modernare variant av denna mening skulle den kunna låta ungefär såhär: ”Det är en allmänt vedertagen sanning att barn tycker om att ha kalas.”

Kalas på många sätt

Ja, att orden barn och kalas förekommer i samma mening är inte ovanligt, då det är något som i princip alla barn tycker om att både ha själva och bli bjudna till. En del familjer anordnar kalas endast i samband med barnens födelsedagar, men varför begränsa sig så? Är det inte roligare att anordna ett kalas för barnet när det minst anar det? Det finns många olika sätt man kan ha kalas på. Den klassiska bilden av ett kalas är väl ett tiotal barn, korv med bröd eller hamburgare, gräddtårta, saft, fiskdamm och Björnen sover. Sedan finns det modernare varianter med kalas på olika snabbmatsrestauranger eller på en bowlinghall eller liknande. Ytterligare en rolig idé, som gör att kalaset ser mycket påkostat och ”planerat” ut, men som egentligen inte kräver mycket mer planering än ett vanligt kalas, är ett kalas med tema. Det kan vara alltifrån pirat- eller prinsess- till musik- eller Disney festtema – bara din egen fantasi sätter gränserna! Såhär berättas det om en kvinna vid namn Lotta Korth som skulle anordna ett barnkalas:

Själv ordnade hon ett riddarkalas utomhus för sin son som fyller år i december. Med ponnyridning och olika aktiviteter vid stationer som föräldrarna, som också var inbjudna, fick ansvara för.
– För mig var det enkelt eftersom jag har tillgång till en ponny som barnen kunde rida på. Man ska se sina egna starka sidor och utgå från vad man själv gillar. Tycker man att det är roligt att bowla ska man så klart göra det tillsammans. Men man måste kanske inte köpa hela konceptet och äta där.”

På internet hittar du allt du behöver till din temafest, och det kommer garanterat att vara uppskattat bland barnen!