Barn ska vara barn

Tack vare många barnförfattare har vi förmågan att förvandla stenar till diamanter och gräsplättar till eldhav. Genom att läsa sagor öppnar vi upp oss och bygger egna världar av vår fantasi.

Ett stort tack till Elsa Beskow, Astrid Lindgren, Lennart Hellsing och många fler som skrivit oförglömliga och odödliga sagor. Vad vore våra barndomsår utan att ha läst ”Alla vi barn i Bullerbyn” eller ”Tant Grön, Tant Brun och Tant Gredelin. Utan ”Krakel Spektakel och Kusin Vitamin” skulle det vara många som inte fick hänga och dingla i en gardin på uppvisningar på dagis. Barnböcker kommer alltid att finnas i vår utveckling och det är många som vill skriva dem. Samt att det finns en trend att föra in pedagogik i böckerna så barn ska lära sig på ett enkelt och roligt sätt. Shoppa dina barnböcker eller andra roliga saker med bra erbjudanden på nätet från Gratislandet.

Kreativ miljö

Att barn får växa upp i en kreativ miljö är viktigt för utvecklingen. Det behöver inte alltid handla om att man måste ha stora materialistiska tillgångar, utan att man inspirerar barnet genom att kanske inte alltid vara så logisk. Att läsa sagor och att sedan prata om dem får vi våra barn att tänka själv och att ställa frågor.

Aktiviteter som våra barn lär sig av

  • Böcker med mycket bilder och illustrationer – genom att läsa en sida och sedan hitta något på sidan som barnet ska peka på gör att barnet blir mer uppmärksam. Sedan kan ni växla så ditt barn får hitta något som gömmer sig i bilden och låta dig hitta föremålet.
  • Lära sig språk vid en tidig ålder gör att barnets hjärna utvecklas och att de har enklare för att lära in nya saker.
  • Släpp alla hämningar och bege dig ut på ett äventyr med ditt barn och utforska världen.

Det är barnen som är vår framtid, och för att den ska bli så bra som möjligt gäller det att våra barn ska förbli barn så länge som möjligt. Det gäller att de ska få försvinna in i små färglada världar till platser där allt är möjligt. I böckernas värld står tiden stilla, och där kan vi alltid finna lugna platser i en stressig värld.